Haalbaarheids-onderzoek Tauw naar afvalwaterzuivering in kassen

Tauw is samen met waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenten Barneveld en Leusden een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van het lokaal zuiveren van het afvalwater met plantenkassen in jeugddorp De Glind. Het in Hongarije ont... Lees meer

Nieuws


 • 26 augustus 2016 - Nieuws
  Versnelde aanpak veertien dijkringen Noord- en Midden-Limburg

  Waterschap Peel en Maasvallei (WPM) gaat de dijken uit het hoogwaterbeschermingsprogramma in de Noordelijke Maasvallei versneld realiseren. Ontwerp- en consultancybedrijven Arcadis en Witteveen+Bos hebben het deze zomer aanbestede ingenieurswerk daartoe gezamenlijk gegund gekregen. Het gaat om een raamovereenkomst voor veertien dijkringen in Noord- en Midden-Limburg. De ambitie is om de dijken in 2020 gereed te hebben, in plaats van in 2024 zoals oorspronkelijk gepland was.

 • 25 augustus 2016 - Nieuws
  Deltares toont wereldwijde verdroging aan

  De wereld heeft er 115.000 km2 water en 173.000 km2 land bijgekregen gedurende de afgelopen 30 jaar. Dit blijkt uit de vandaag in Nature Climate Change gepubliceerde resultaten van de Deltares Aqua Monitor, een open tool voor het analyseren van satellietgegevens en het visualiseren van veranderingen in land en water over de hele wereld. “Verrassend”, noemen de onderzoekers de gevonden verdroging van de aarde.

 • 24 augustus 2016 - Nieuws
  Tocardo begeeft zich in woeste Canadese wateren

  De Nederlandse getijdencentralebouwer Tocardo gaat energie opwekken in Canada. Eind 2017 moeten de eerste vier turbines bij het Canadese schiereiland Nova Scotia in de Fundybaai samen 1 megawatt aan getijdenstroom opleveren.

 • 18 augustus 2016 - Nieuws
  NAM mag injectie afvalwater in Twentse bodem voorlopig hervatten

  De NAM gaat in september de injectie van afvalwater in de Twentse bodem hervatten. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Eind 2016 neemt de minister een definitief besluit over de de toekomst van de injectie van het afvalwater in Twente. 


Meer nieuws