‘In 2080 twintig miljoen extra mensen bedreigd door kustoverstromingen’

Vanwege bodemdaling en zeespiegelstijging neemt de dreiging door zware stormen wereldwijd toe: in 2080 worden twintig miljoen mensen meer bedreigd dan nu – een toename van 50 procent. Dat zeggen onderzoekers van Deltares en... Lees meer

Nieuws


 • 25 april 2017 - Nieuws
  Holle Bolle Boei zorgt voor schone grachten op Koningsdag

  Om de Amsterdamse grachten op Koningsdag zo schoon mogelijk te houden, heeft Waternet dit jaar de hulp ingeroepen van de Holle Bolle Boei, het Amsterdamse broertje van Holle Bolle Gijs in de Efteling. Hij dobbert op Koningsdag in de Amstel, tegenover de Hermitage. 

 • 25 april 2017 - Nieuws
  Gedrag Nijl wordt nog onvoorspelbaarder

  De variaties in het gedrag van de Nijl zullen door klimaatverandering alleen maar toenemen, blijkt uit studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het wordt steeds lastiger te voorspellen of het stroomgebied zal overstromen of juist droogvallen.

 • 25 april 2017 - Nieuws
  Gezocht: data-enthousiasten voor beter waterbeheer

  Met de Data Challenge 2017 hopen de partners in het programma Slim Watermanagement slimme en creatieve ideeën te verzamelen om ‘zoveel mogelijk maatschappelijk, ecologisch of economisch rendement uit een kuub water te halen’. De wedstrijd staat open voor iedereen die interesse heeft in het analyseren en toepassen van data. Van professional tot hobbyist.

 • 24 april 2017 - Nieuws
  Eijkelkamp en Van Essen Instruments vernieuwen samenwerkingsverband

  Eijkelkamp Soil & Water en Van Essen Instruments hebben een nieuwe langetermijnovereenkomst getekend. Daarmee blijft Eijkelkamp exclusief distributeur van de Diver grondwaterniveaumeters van Van Essen. Ook blijven de twee bedrijven samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen op het gebied van (grond)watermonitoring.


Meer nieuws