René Noppeney verkozen tot Global Water Leader

Het Amerikaanse tijdschrift Water & Waste water International (WWI) heeft René Noppeney van Royal HaskoningDHV verkozen tot winnaar van de Top25 Global Water Leaders. De tweede Nederlander in deze wereld top 25 is Mark... Lees meer

Nieuws


 • 19 januari 2017 - Nieuws
  Salttech wint innovatieprijs in Abu Dhabi

  Het watertechnologiebedrijf Salttech heeft woensdag 18 januari in Abu Dhabi de innovatieprijs Innovate@IWS gewonnen met zijn DyVaR-technologie. Hiermee kan water worden ontzild op natuurlijke wijze zonder gebruik te maken van membramen.

 • 19 januari 2017 - Nieuws
  Nieuwe vakbeurs Floodex Europe gelanceerd

  De Amsterdam International Water Week 2017 wordt met de komst van een  nieuwe vakbeurs , de Floodex Europe, verder verbreed. De AIWW kent hiermee drie belangrijke pijlers; de watertechnologievakbeurs Aquatech,  de internationale AIWW-conferentie en de nieuwe beurs die zich specifiek richt op wateroverlast.

 • 17 januari 2017 - Nieuws
  Nieuwe ‘Green Deal’ voor duurzame infrastructuur ondertekend

  Ruim zestig partijen hebben een vernieuwde Green Deal voor een duurzame grond-, water- en wegenbouw ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens de opening van de vakbeurs Infratech op dinsdag 17 januari in Ahoy in Rotterdam. Namens de rijksoverheid ondertekende Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal Rijkswaterstaat, de Green Deal duurzaam GWW 2.0.

 • 17 januari 2017 - Nieuws
  Heleen de Fooij bekroond voor onderzoek naar terugwinnen grondstoffen Amsterdams afvalwater

  Heleen de Fooij wint de Jaap van der Graaf prijs voor haar onderzoek naar het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater. De prijs werd tijdens de jaarlijkse Vakantiecursus aan de TU Delft op 13 januari 2017 aan haar toegekend. Het winnende artikel van De Fooij en mede-auteurs is in 2016 gepubliceerd in het blad ‘Resources, Conservation and Recycling’ en is getiteld ‘Wastewater as a resource: Strategies to recover resources from Amsterdam’s wastewater’.


Meer nieuws