Tweede Kamer unaniem achter radicale wijziging waterveiligheidsnormen

Op 7 juli  is de Tweede Kamer akkoord gegaan met een wetsvoorstel voor een radicale wijziging van de normering voor de primaire dijken. Het wetsvoorstel gaat uit van een minimaal overlijdensrisico als gevolg van een overstrom... Lees meer

Nieuws


 • 20 juli 2016 - Nieuws
  Nieuwe uitgever, vertrouwde redactie: WaterForum gaat door

  Beste lezer, De afgelopen weken zijn voor de redactie nogal hectisch verlopen vanwege het faillissement van de uitgeverij NovaForum. Hierdoor hebben we u niet van het nieuws kunnen voorzien zoals u dat van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Inmiddels is WaterForum ondergebracht bij uitgeverij AcquiMedia en is de continuïteit van het hele platform met magazine, website en nieuwsbrief  gegarandeerd. De redactie staat al in de startblokken om na de vakantie de berichtgeving weer als vanouds op te pakken.

 • 20 juli 2016 - Nieuws
  In Memoriam voormalig Stowa-directeur Jacques Leenen

  Maandag 4 juli is voormalig Stowa-directeur Jacques Leenen overleden. Dankzij zijn inspanningen heeft Stowa een prominente rol gekregen in het regionale waterbeheer.

 • 20 juli 2016 - Nieuws
  Verzekeringsmaatschappij in het rood door noodweer

  Verzekeraar Achmea geeft een winstwaarschuwing af over het eerste halfjaar van 2016. Dat heeft vooral te maken met schade-uitkeringen door de recente extreme regen- en hagelbuien in Nederland bij zowel particulieren als bij boeren en tuinders.

 • 20 juli 2016 - Nieuws
  Zuiderzeeland bouwt eerste full scale Ephyra slibverwerkingslijn op rwzi Tollebeek

  Op 12 juli 2016 ondertekenden Waterschap Zuiderzeeland en Royal HaskoningDHV een overeenkomst voor het gebruik van Ephyra als slibverwerkingstechnologie op rwzi Tollebeek bij Emmeloord.


Meer nieuws