Evaluatie Deltares: Waterkwaliteit verbetert dankzij meststoffenwet

De waterkwaliteit in landbouw specifieke wateren in Nederland is aan het verbeteren, maar in de periode 2011 t/m 2014 voldeed zo’n 40-60% van de meetlocaties uit het Meetnet Nutrienten Landbouw Specifiek Oppervlaktewater nog steed... Lees meer

Waterforum App

Met deze nieuwe app heeft de Waterforum-lezer zowel de website als het magazine altijd onder handbereik op zijn mobiele telefoon of tablet.

Lees meer

Nieuws


 • 5 februari 2016 - Nieuws
  Grondwater Evides-terrein verontreinigd met PFOA van DuPont: geen gevaar voor drinkwater

  Het grondwater van zuiveringslocatie Baanhoek van drinkwaterbedrijf Evides is verontreinigingd met perfluoroctaanzuur (PFOA) van het naastgelegen chemische bedrijf DuPont/Chemours. Dit bedreigt de kwaliteit van het drinkwater van Evides echter niet, zo verzekert het drinkwaterbedrijf in een persbericht. Evides reageert hiermee op de onrust in de media en de gemeenteraad van Dordrecht over de verontreiniging.

 • 3 februari 2016 - Nieuws
  NIOO-KNAW: medicijnresten verstoren chemische communicatie onderwater

  Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) pleit voor betere afvalwaterzuivering en biologisch afbreekbare medicijnen. Resten van geneesmiddelen zorgen voor een verstoorde chemische communicatie hetgeen kan leiden tot verstoringen in de voortplanting of voedselketen, of zelfs direct tot de dood van waterdieren.

 • 3 februari 2016 - Nieuws
  Tauw start onderzoek naar duurzame terugwinning humuszuren uit afvalwater

  Tauw is in opdracht van STOWA gestart met een onderzoek naar de mogelijkheid om humuszuren terug te winnen uit afvalwater. Humuszuren worden vooral gebruikt als bodemverbeteraar in de landbouw. Tauw voert dit onderzoek uit in samenwerking met Triqua/Opure en een STOWA-begeleidingscommissie bestaande uit Waterschapsbedrijf Limburg en de waterschappen Vallei en Veluwe, de Dommel en Rivierenland.

 • 3 februari 2016 - Nieuws
  Twee miljoen euro voor onderzoek naar fosfaatrecycling

  Louis de Smet, onderzoeker op het gebied van de fysische chemie aan de TU Delft, gaat polymeerlaagjes maken om selectief fosfaat uit afvalwater terug te winnen. Voor zijn onderzoek ontving De Smet een beurs van de European Research Council (ERC) ter waarde van twee miljoen euro.


Meer nieuws
Waterforum App

Met deze nieuwe app heeft de Waterforum-lezer zowel de website als het magazine altijd onder handbereik op zijn mobiele telefoon of tablet.

Lees meer