Remondis
Foto: HRT

Remondis Smart Infra wil met de overname van Riool Reiniging Service (RRS) en Holland Riooltechniek (HRT) groeien op het terrein van riool- en watermanagement. Daarmee krijgt de onderneming voet aan de grond in het private domein van woningbouwcorporaties en particulieren. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet nog wel toestemming verlenen voor de overname.

Remondis Smart Infra is onderdeel van Remondis Nederland, dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Duitse Rethmann-groep. Het is gespecialiseerd in bouw en renovatie van installaties en systemen voor hemel-, oppervlakte- en afvalwater, met name voor publieke opdrachtgevers, zoals gemeenten, waterschappen en Rijkwaterstaat. Remondis levert en onderhoudt bijvoorbeeld pompinstallaties, persleidingen en software voor poldergemalen en tunnels.

Privaat domein

Met de overname van RRS en HRT wil Remondis Smart Infra ook actief worden in het private domein, vertelt algemeen directeur Rolph Houterman in Cobouw. RRS is gespecialiseerd in rioolreiniging en -ontstoppingen in huizen, HRT in de nieuwe aanleg en renovatie van riolering. De twee ondernemingen vallen onder de holding RRS Vastgoed bv.

Meer vestigingen en personeel

Remondis Smart Infra gaat met de overname van negen vestigingen in Nederland naar 21, en van 350 personeelsleden naar 800. Volgens Houterman kunnen beide bedrijven elkaar versterken op het gebied van opleidingen en doorgroeimogelijkheden voor personeel, automatisering, storingsdienst, materieel en technische oplossingen.

Niet eerste overname

Eind vorig jaar nam Remondis ook al Willemsen Infra uit Utrecht over. Met deze ‘buy and build’-strategie wil het bedrijf versneld groeien. Zo kan Remondis volgens zijn algemeen directeur nieuwe uitdagingen in de markt beter aan: “Deze markt is onderhevig aan de ‘watertransitie’. Door klimaatverandering is er veel vaker overlast als gevolg van grotere hoeveelheden neerslag in natte periodes. De waterstelsels moeten hiertegen bestand gemaakt worden en tegelijkertijd oplossingen bieden om het water beter vast te houden in droge periodes”, aldus Houterman in Cobouw.